Call Us +389 72 228066

Kekecha

400.00ден1,580.00ден

Уникатен жолт чај со благ, питок и слабо зачинест вкус.

clear
SKU: N/A Categories: , Product ID: 2264

Description

Уникатен жолт чај, добиен со кратка ферментација на зелените листови. Само најискусните мајстори можат да се потпрат на својот инстинкт и да го одредат вистинскиот момент во кој ќе ја сопрат оксидацијата на кекеча чајот. Поради својот стимулативен ефект и многуте бенефити, конзумирањето на овој чај долго време бил само привилегија на будистичките свештеници.

Листот е крупен и брановиден, а бојата нијансирана, од златно кафена, до бронзена и зелена. Вкусот е благ, питок и слабо зачинест.

Подготовка   1-3 мин  70ºС

4-5 tsp./1 L

Additional information

пакување

50gr, 100gr, 200gr, 500gr

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Kekecha”
en_USEnglish